Bli medlem

Därför bli medlem i judiska församlingen

Judiska församlingen i Malmö är till för alla judar, oavsett ålder, livsstil, bakgrund och grad av religiositet. Vi tillvaratar judiska intressen i samhället och står upp mot antisemitism. Vi ser till att det finns ett rikt utbud av judisk kultur, fester, middagar och evenemang. Vi ser också till att både barn och vuxna kan ta del av ett judiskt lärande både i kvällsskola och på kurser och seminarier. Tack vare församlingen har du möjlighet att ta del av gudstjänster och andra religiösa tjänster med både ortodox och egalitär inriktning. Vi ser också till att du har tillgång till koshermat, och att du kan ge dina nära och kära en värdig judisk begravning. Genom att bli medlem tar du del av en judisk gemenskap genom hela livet.

Ett medlemskap som har något för alla

För barn och ungdomar: Judiska församlingens populära förskola Chinuch, vår kvällsskola Cheder och barn- och ungdomsföreningen B’nei Akiva som erbjuder söndagsaktiviteter, seminarier shabbatmiddagar och läger.

För hela familjen: Ta med familjen och fira judiska högtider Malmö ortodoxa synagoga eller Egalitära Synagogan i Malmö, Delta i våra Purim-, och Chanuckafester och andra familjeevenemang.

För den kulturintresserade: Kom till våra konserter och kulturevenemang.

För den evige studenten: Delta i någon av våra studiecirklar, eller håll själv i en studiecirkel.

Vad ger medlemsavgiften?

 • Jag kan besöka och delta i gudstjänster i Malmö synagoga och Egalitära synagogan i Malmö. Icke-medlemmar betalar 5 000 kronor årligen enbart för tillgång till synagogorna.
 • Jag kan gå på olika fester och kulturella aktiviteter till lägre medlemspris.
 • Jag kan gå med i studiecirklar till rabatterat pris.
 • Jag kan gifta mig gratis i synagogan
 • Jag kan få min sons Brit Milah, omskärelse, utförd och subventionerad av församlingen.
 • Mina barn får gratis cheder religionsskola, där de lär sig om judendom, judisk historia och hebreiska.
 • Jag får mina barns Bar- eller Bat Mitzvah-undervisning helt eller delvis bekostad av församlingen.
 • Mina barn får lägervistelser delvis subventionerade av församlingen.
 • Jag får Judisk krönika gratis.
 • Jag har tillgång till församlingens intranät med tips och förslag på olika judiska aktiviteter.
 • Jag har tillgång till församlingens festlokaler för olika familjeevenemang, t ex Bar- eller Bat Mitzvah eller andra firanden och betalar ett pris för lokal och för mat och dryck som ligger långt under likvärdiga festlokaler på stan.
 • Jag bidrar till att stärka judiskt liv i Malmö.
 • Jag får en värdig judisk begravning vid livets slut, som inte blir så dyr för mina efterlevande anhöriga.

Ansök om medlemskap i JFM här

Var vänlig ladda ned och skriv ut vidstående formulär, som du skickar ifyllt och underskrivet till församlingskontoret.

VANLIGA FRÅGOR


I Judiska församlingen i Malmö finns två synagogor: Malmö ortodoxa synagoga samt Egalitära synagogan i Malmö. För att bli medlem i någon av dessa, krävs att du är medlem i Judiska Församlingen i Malmö. Medlemskap i en synagoga är dock inte obligatoriskt.

Judiska Församlingen i Malmö är en enhetsförsamling som tillhandahåller religiösa tjänster, främjar judisk kultur och judiskt liv. Vi är till för alla judar, oavsett grad av religiositet. Du behöver inte vara troende för att tillhöra församlingen. Det viktiga är att du och din familj vill tillhöra en judisk gemenskap.

Det är upp till dig hur mycket du vill och kan vara engagerad. Vi välkomnar alla medlemmar som vill engagera sig i någon verksamhet. Församlingen behöver alla medlemmar. Som medlem kommer du bli inbjuden på aktiviteter, högtider och olika evenemang under hela året.

För att bli medlem i Judiska Församlingen i Malmö, så ska antingen ha en judiska mamma eller pappa, eller också så ska du ha konverterat till judendomen. Om du själv inte är judisk, men bor tillsammans med en judisk partner så erbjuder vi dig att bli anhörigmedlem.

KOMMANDE EVENEMANG