Gudstjänster

GUDSTJÄNSTER

Besöka en gudstjänst

Är du inte medlem i församlingen och önskar att besöka Malmö synagoga (Malmö Ortodoxa Synagoga) på shabbatgudstänsten på fredag kväll eller lördag morgon? Vänligen skicka ett mail till security@jssmalmo.se, senast torsdag kl. 16.00 och anmäl dig och ditt eventuella sällskap, samt beskriv kortfattat anledningen till besöket.

Egalitära synagogan i Malmö (ESM) har shabbatgudstjänster ungefär en gång i månaden. För mer information om gudstjänsterna och var de äger rum, kontakta ESM och skicka därefter en anmälan till security@jssmalmo.se

När du besöker våra synagogor kommer du att mötas av våra vakter som genomför en säkerhetskontroll vid entrén. Vänligen följ vakternas instruktioner. Vi uppskattar om ni inte har med er stora väskor. Ni får gärna medbringa id-handlingar för att underlätta säkerhetskontrollen. Fotografering på shabbat och helgdagar är förbjudet.

Alija

Alija, upprop till Toran, ges i de båda synagogorna till medlemmar i Judiska församlingen i Malmö eller eventuellt tillresta besökare, som uppfyller synagogornas respektive kriterier för religiös status. Alija kan också ges till person som köpt biljett till helgerna för ortodoxa synagogan. Förtur ges till exempel vid Jahrzeit och i samband födelsedag eller andra bemärkelsedagar.

Önskar du få en alija i Malmö Ortodoxa Synagoga (MOS) Egalitära synagoga i Malmö (ESM)? Kontakta dem här. Anmälan minst en vecka i förväg.
Alijan i Malmö Ortodoxa Synagoga meddelas via brev eller i samband med gudstjänsten (se kalendern Luach för tider).

Kiddush

Vill du bjuda på kiddush i Malmö Ortodoxa Synagoga skall du kontakta synagogan minst en vecka i förväg.

JahrzeiT

För församlingsmedlemmar som önskar att samla en minjan (minst 10 judiska män) för morgon-, eftermiddags- och kvällsgudstjänster i Malmö synagoga för att kunna säga kaddish i samband med Jahrzeit (årsminnesdag för en avliden släktning): kontakta MOS två veckor i förväg.