Beit Midrash-Madrasa den 3 december: Brit Milah / Khitân – omskärelse, tradition och det svenska samhället

Beit Midrash-Madrasa den 3 december: Brit Milah / Khitân – omskärelse, tradition och det svenska samhället

Föreningen Amanah – judisk-muslimsk tillit och tradition, bjuder in till en andra omgång i sin seminarieserie Beit Midrash-Madrasa, den 3 december. Den här gången handlar det om omskärelse. 

Ämne
Kvällen ämne är den manliga omskärelsen i Islam och Judendom och dess förhållande till människors identitet i nutida Sverige. Omskärelse som fråga har gett upphov till debatt och fått en stor uppmärksamhet i Sverige på senare år. Detta är en fråga som är viktig för både de judiska och muslimska församlingarna som delar denna tradition och har samma målsättning. Detta seminarium samlar läkare samt juridiskt och religiöst kunniga för att diskutera situationen i Sverige I denna fråga och för att belysa och jämföra omskärelse och dess betydelse i den judiska och muslimska traditionen. För att lyfta upp olika perspektiv har vi även med oss gäster från både Stockholm och Göteborg som ska delta i en paneldiskussion kring ämnet.  Paneldeltagarna är rabbin prof. Peter Borenstein, rabbin Ute Steyer, cantor Maynard Gerber och dr. Robin Kahn.

Plats: Moriska Paviljongen, Malmö,
Mat: ingår
Inträde: kostnadsfri, dock obligatorisk anmälan: info@amanah.se senast 29 november. Begränsat med platserFörst till kvarn får mala…

Kvällens upplägg

18:00 – 18:30 – Intro om Amanah och kvällen ämne.

 

18:30 – 19:00 – Textstudie i mindre grupper

19:00 – 19:30 – Vi bjuder på mindre måltid (kosher/halal)

19:30 – 20:30 – Paneldiskussion

Kort om Beit Midrash/Madrassa
Beit Midrash/Madrassa är en plats för djupare studier och utforskande av text och tradition. Genom starkt rotade traditioner ges det utrymme för öppna samtal, kritiskt tänkande och högt till tak.

 

 

 

 

 

share