Israel anfallet av Hamas och krig rasar

Israel anfallet av Hamas och krig rasar

Lördagen den 7 oktober överfölls samhällen och i kibbutzer i södra Israel av Hamas-terrorister som tagit sig in från Gaza. Till dags dato har har över 1400 israeler, män, kvinnor och barn mördats urskillningslöst. Tusentals är skadade och lemlästade och Hamas har tagit mellan 100 och 150 gisslan in till Gaza. Det regnar missiler över Israel som har förklarat krig mot Hamas.

Israel har rätt att försvara sig mot detta vidriga angrepp som också har fördömts av stora delar av det internationella samfundet. Judiska Församlingen Malmö vill i likhet med Judiska Centralrådet och de andra svenska judiska församlingarna uttrycka vår starka solidaritet med staten Israel i detta svåra läge.

Samtidigt vill betona att det givetvis är fruktansvärt att så många oskyldiga civila oavsett sida som dör och skadas till följd av denna konflikt.

Vi judar här i Sverige blir givetvis starkt berörda av det som hänt och fortsätter att hända. Vi känner sorg, förtvivlan, rädsla och oro. Det är viktigt att denna konflikt inte tillåts att sprids till våra gator och skolor i Malmö och i andra orter i Sverige och att den ger upphov till en ökning av den antisemitism som redan idag är ett stort problem.

Judiska församlingen Malmö, JSS (Judisk säkerhetsorganisationen) och vår krisgrupp följer noggrant utvecklingen och vi håller oss kontinuerligt uppdaterade.

Vill du stötta vårt arbete så kan du skänka en slant via Swish till  Swish: 123 230 30 48 eller bankgiro: 571-1809. Skriv vad betalningen avser.

Du kan också hjälpa offren i Israel genom att donera till Svenska vänföreningen till Magen David Adom – SMDA.

Ekonomiskt bidrag kan skänkas via:
Swish: 123 551 7172
Bankgiro: 820-2178
Israelinsamlingen genomför också en insamling för offren. Hur du än väljer att ge – glöm inte att skriva ”terroroffer” i fältet för meddelanden. Läs mer här.

 

share