Öresund laddar för Limmud 2017

Öresund laddar för Limmud 2017

Limmud är det hebreiska ordet för “att lära”. Att lära av varandra och med varandra är essensen i Limmud, som är namnet på en stor internationell gräsrotsrörelse för judiskt lärande som organiserar seminarier och konferenser året runt.

Ämnena på Limmud spänner över allt inom det judiska; religion, musik, humor, dans, mat, folklore, sång, politik, sociala frågor etc.

ØresundsLimmud är organiserat av frivilliga från Danmark och Sverige. Den årliga konferensen som brukar äga rum i början på mars organiseras och genomförs på tre språk: danska, svenska och engelska och de två länderna turas om att organisera konferensen.

Alla Limmudniks (deltagare i Limmud) – både seminarieledare och frivilliga betalar själv för att delta och bidrar med sina kunskaper i arbetet med att skapa konferensen.

Alla, oavsett politiska och religiösa hållningar – eller brist på dom – är välkomna att diskutera, kritisera, delta, vara glada eller missnöjda med Limmudkonferensen. Alla deltar på lika villkor och i helt demokratisk anda.

Anmäl dig redan nu till Limmud och åtnjut vår Early Bird-rabatt som ger dig 30 procents rabatt på kostnaden.

share