Kraftfull och varmt firande av judiskt liv i Malmö

Kraftfull och varmt firande av judiskt liv i Malmö

Statsminister Stefan Löfven och Ronald S Lauder (bilden ovan), ordförande för World Jewish Congress höll kraftfulla tal mot antisemitism i Malmö synagoga vid en unik ceremoni den 12 oktober, dagen före den internationella konferensen om hågkomst av Förintelsen och kampen mot antisemitism. Syftet med mötet i den fullsatta synagogan var att fira judiskt liv i Sverige. Värdar för mötet var, förutom JFM, World Jewish Congress och Judiska centralrådet i Sverige.

Att visa att att judiskt liv i Sverige och särskilt i Malmö är livskraftigt trots alla utmaningar med judar som lämnar staden och den antisemitism som existerar, särskilt i stadens skolor. På plats fanns representanter för judiska församlingen, Malmö stad och region Skåne och samt judiska ledare från hela Europa. Även Nachman Shai, Minister of Diaspora Affairs i Israel, var på plats och höll ett tal där han underströk att Israel kommer att stötta judar var helst de lider och hotas.

Mötet leddes av Judiska Församlingen Malmös ordförande Ann Katina, som också läste upp en hälsning från Israels president Isaac Herzog. Judiska centralrådets ordförande Aron Verständig talade och lyfte fram behovet att stötta judiskt liv i Sverige.

share