De överlevandes barn och barnbarn fortsätter berätta

De överlevandes barn och barnbarn fortsätter berätta

De judiska flyktingar i Malmö-Lund som överlevde Förintelsen valde att inte glömma. I nästan 30 år gick Förintelsens ögonvittnen ut i skolor, kyrkor, bibliotek och andra mötesplatser för att berätta om sina upplevelser under Förintelsen.

Nu har de lämnat över stafettpinnen till sina barn och barnbarn. En nybildad grupp inom JFM har tagit på sig uppgiften att på ideell basis hålla ögonvittnenas minne levande och gå ut och berätta om sina anhörigas upplevelser. På grund av rådande Corona-restriktioner, så kan några i gruppen också berätta över videolänk om så önskas.

Berättarinsats i skolor i Malmö med omnejd 21-22 oktober

Tillsammans med motsvarande berättargrupp i Judiska Församlingen Göteborg och med stöd från Forum för levande historia har man skapat en grupp på cirka 16 barn och barnbarn till överlevande från Förintelsen

Onsdagen 21/10 och torsdag 22/10 gör man gemensam sak och erbjuder berättarsessioner på plats hos alla högstadie- och gymnasieskolor i Malmö med omnejd. Är du lärare eller skollärare i Malmö med omnejd? Var ute i god tid och boka in en intresseanmälan för en berättarsession med gruppen redan nu. Gruppen återkommer om möjliga tider i mitten av augusti. De kommer också att erbjuda pedagogiskt material för fördjupning och vidare studier. Insatsen sker givetvis i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Gå hit för att anmäla intresse och få mer information om berättarinsatsen.

För frågor om berättargruppen i Malmö: ring eller maila Anita Marcus, 0709-45 55 81, anita.marcus@tele2.se, eller Fredrik Sieradzki, 0707-68 40 46, fredrik.sieradzki@jfm.se.

Varmt välkommen att höra av dig!

share