Dan Olofsson bakom ny matchningstjänst för ukrainska flyktingar

Dan Olofsson bakom ny matchningstjänst för ukrainska flyktingar

Dan Olofsson, som bland annat stöttat Judiska församlingen Malmö, är en av initiativtagarna till en ny matchningstjänst  som  för samman ukrainska flyktingar och svenskar med husrum.

Miljontals ukrainare är på flykt undan krigets fasor.  Tiotusentals har redan anlänt till Sverige. Tills kriget är över behöver många ett mer personligt boende än stora, isolerade flyktingförläggningar.
Plattformen www.swedesforukraine.org gör det lätt för svenskar med husrum att få direktkontakt med flyktingfamiljer. De som har rum, hus eller lantställen presentera vad de kan erbjuda utan att namn och adress syns. Också flyktingfamiljer kan presentera sig. Sedan kan husvärdar ta direktkontakt med flyktingfamiljer och vice versa på ett enkelt sätt.
Efter kontakt över telefon eller mail är tanken att parterna träffas. Tycker båda att det känns bra upplåtes husrummet förslagsvis på tre månader eller annan tid som parterna kommer överens om. Detta kan sedan förlängas om parterna är överens härom. Sajten finns på ukrainska, svenska och engelska. Swedes for Ukraine samarbetar med Stadsmissionen för stöd till flyktingfamiljerna utöver boendet.

share