Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Limmud Öresund

Den 5 mars 2017 äger Öresundsregionens största lärdomsevent rum i Köpenhamn: ØresundsLimmud. 

Limmud är det hebreiska ordet för ”att lära”. Att lära av varandra och med varandra är essensen i Limmud, som är namnet på en stor internationell gräsrotsrörelse för judiskt lärande som organiserar seminarier och konferenser året runt.   Ämnena på Limmud spänner över allt inom det judiska; religion, musik, humor, dans, mat, folklore, sång, politik, sociala frågor etc. etc.

Den 11 december har den intresserade en chans att få en ”smak av Limmud” i Malmö.

ØresundsLimmud är organiserat av frivilliga från Danmark och Sverige. Den årliga konferensen som brukar äga rum i början på mars organiseras och genomförs på tre språk: danska, svenska och engelska och de två länderna turas om att organisera konferensen.

Alla Limmudniks (deltagare i Limmud) – både seminarieledare och frivilliga betalar själv för att delta och bidrar med sina kunskaper i arbetet med att skapa konferensen.

Alla, oavsett politiska och religiösa hållningar – eller brist på dom – är välkomna att diskutera, kritisera, delta, vara glada eller missnöjda med Limmudkonferensen. Alla deltar på lika villkor och i helt demokratisk anda.

Date

2017-03-05

Share this Event