Israel 70 år

Israel 70 år

Den 19 april, eller den 5 ijar enligt den hebreiska almanackan, inföll Jom Ha’atzmaut,  staten Israels självständighetsdag.  Både i Israel och bland judiska församlingar och israelvänner över hela världen är detta en glädjens dag.

Oavsett politisk uppfattning eller religiös inriktning upplever judar världen över staten Israels tillblivelse och fantastiska utveckling – mot alla odds – som ett 70-årigt mirakel. Judar runt om i världen har en stark anknytning till Israel. Många av oss har släkt och vänner där och har besökt landet. Vi ber och önskar att Israel ska fortsätta att utvecklas som en demokratisk judisk stat i harmoni med dess grannar.

Jom Ha’atzmaut har föregåtts av Jom Hazikaron, som är dagen då Israel minns de som fallit i krigen och terrordåd. Låt oss innerligt hoppas att det inte blir fler krig och terrorattacker, utan att det kan bli varaktig fred för Israel och dess invånare, dess grannar, samt alla andra befolkningar i denna del av världen. Här i Malmö har Judiska Församlingen arrangerat en  fest i samarbete med Vänskapsförbundet Sverige-Israel för att firar Israels 70-årsdag

share