Information angående attacken i Göteborg från Judiska Centralrådet i Sverige

Information angående attacken i Göteborg från Judiska Centralrådet i Sverige

Sent igår kväll attackerades synagogan i Göteborg med molotovcocktails samtidigt som det pågick en ungdomsfest inne i församlingshuset. Som tur var kom varken personer eller egendom till skada. Några timmar senare anhöll åklagare tre misstänkta gärningsmän.
Under kvällen och natten hölls löpande kontakt mellan Göteborg och Stockholm för att kunna bistå om så behövdes. Vi har också kontakt med Polisen i Stockholm angående skyddet kring våra institutioner. Tills vidare kommer inga planerade aktiviteter att ställas in. Vi vill dock uppmana alla medlemmar att vara uppmärksamma när ni besöker församlingen och omedelbart rapportera misstänkta aktiviteter till vår säkerhetspersonal.
Givetvis ser vi mycket allvarligt på det som inträffat i Göteborg men även på fredagens händelser i Malmö där antisemitiska slagord förekom vid en demonstration. Inom ramen för Judiska Centralrådet kommer vi att fortsätta arbetet mot antisemitism för att alla judar ska känna sig trygga i Sverige. Frågan om judars trygghet i Sverige mot bakgrund av helgens händelser kommer även att diskuteras direkt med kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke vid ett möte i morgon.

Judiska Centralrådet i Sverige

share