Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sacha Batthyany på stadsbiblioteket i Malmö

Ur Malmö Stadsbiblioteks författarscens facebooksida: Våren 1945 bjuder Sacha Batthyanys gammelfaster Margit på middag i Rechnitz på gränsen mellan Österrike och Ungern. Till efterrätten bjuds gästerna ut i gårdens ladugård för att tillsammans skjuta ihjäl 180 judar. En fruktansvärd massaker som förträngts såväl i byn som i Batthyanys familj. I ”Och vad har det med mig att göra?” närmar sig Batthyany sin egen familjs historia och skriver om hur han börjar resa bakåt i tiden för att nysta i massakern vilket leder till att en bild av judehat och förföljelse i släkten tecknas, och för honom såväl till Gulag som Buenos Aires. Batthyany kommer att inse att historien tynger honom som ett ok, inget i hans liv tycks väga lika mycket.
Sacha Batthyany är född 1973 i Zürich och är numera bosatt i Washington där han verksam som korrespondent för bland annat Süddeutsche Zeitung.
På Författarscenen samtalar Batthyany med Ingrid Elam, kritiker och professor i Litterär gestaltning vid Göteborgs universitet, och översättare Jesper Festin läser ur ”Och vad har det med mig att göra?”
Fri entré
Arrangeras i samarbete med Weyler förlag och Schweiz ambassad.

Date

2017-04-25

Time

19:00 - 20:30

Cost

Gratis
Event Tags
, , , ,

Website

http://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken/Vara-bibliotek/Stadsbiblioteket/Program/Forfattarscenen-pa-Stadsbiblioteket/Sacha-Batthyany-.html

Location

Stadsbiblioteket i Malmö: Ljusets kalender
Kung Oscarsväg 11
Malmö, 205 81 Sverige

Phone

040-660 85 00

Arrangör

Författarscenen på Stadsbiblioteket i Malmö
Telefon:
+46 40-660 85 00
E-post:
info.stadsbiblioteket@malmo.se
Visa Arrangör-webbplats

Share this Event